JENNY KAANDORP

De 8 tips om te blijven bewegen (voor jou én voor je website)

Ik fiets, wandel en loop hard.

Ik behandel mezelf zoals ik websites behandel: ik blijf in beweging. Is het niet op de fiets of wandelend dan wel als ik mijn hardloopschoenen aan heb. Bewegen is voor mij synoniem aan geluk. Geluk als in lekker slapen, borrelende blije belletjes in mijn buik, in het hier en nu zijn. Dat komt door me fit voelen, gezond eten en als kers op de taart: bijkletsen met vriendinnen.

Alles staat met elkaar in verbinding

Als ik hardloop dan weet ik dat ik de rest van de dag gezond eet. Anders ook zo zonde van dat rondje calorieën verbranden ;-). Enne nu ik me toch goed voel na dat rondje hardlopen wil ik dit ook zo graag houden.
Als ik ‘s avond mijn bed in rol weet ik dat ik morgenochtend door de dopamine weer blij wakker word. En is het niet de dopamine dan wel dat fijne gesprek met mijn hardloopmaatje.

Tussen dat bewegen door 😉 zorg ik voor beweging in websites

Voordat je nu denkt ‘waar gaat dit blog heen?’ ga ik weer even terug naar die websites die ik net zo behandel als mezelf. Ook daar moet beweging in blijven! Door plugins die maandelijks ge-updatet worden, een wekelijkse blogpost en zo nu en dan nieuwe foto’s, bijvoorbeeld. Dat is het fietsen, hardlopen en wandelen voor websites.

Bewegen is niet vanzelfsprekend

Ik krijg regelmatig de vraag: “maar Jenny, hoe doe je dat dan? Iedere keer maar weer sporten en bewegen, ik vind dat zo knap. Mij lukt het niet!”.
En eerlijk gezegd moest ik er even over nadenken. Want wat maakt nu dat ik blijf bewegen? En niet opgeef of uitstel?

Hier komt mijn rijtje:

  • Ik heb mijn doel duidelijk voor ogen: ik wil gelukkig en gezond oud worden.
  • Ik sport graag samen.
  • Ik lees boeken over hardlopen en bewegen
  • Ik leg mijn hardloopkleding klaar en trek die s’morgens meteen aan.
  • Ik ga niet met mezelf in discussie over wel of niet gaan. Ik ga gewoon en als er een excuus opkomt dan denk ik meteen aan mijn hardloopmaatje – wat me brengt op het volgende punt.
  • Afspraak is afspraak. Met mezelf en met mijn maatje.
  • Ik track mijn goede gewoontes en vier mijn successen.
  • Waar mogelijk is, beweeg ik en laat ik de auto staan.

En zo lukt het!

Al deze punten bij elkaar zorgen ervoor dat ik iedere dag weer op mijn fiets stap richting school, de trap pak in plaats van de lift en 3 keer in de week mijn hardloopschoenen aantrek.
Net zoiets geldt voor je website. Die heeft ook behoefte aan beweging, en ook dat gaat niet vanzelf. Je kunt er ook wel eens flink tegen opzien: alweer een blog schrijven, alweer de content updaten… Dezelfde mix van discipline, zelfmotivatie en contact met je doelen zorgt ervoor dat je het tóch doet. Zodat je website actueel en goed bijgehouden is. Of anders gezegd, gezond en gelukkig is. En er is natuurlijk een klein maar belangrijk verschilletje tussen je eigen lichaam en je website: het onderhoud van je eigen lichaam kun je níet uitbesteden ;-).

En jij?

Welke tip raakt je?

Wat maakt dat jij wel of niet blijft bewegen?
Ik ben benieuwd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *