JENNY KAANDORP

In 2014 gooide ik definitief het roer om, van teamleider naar Grafisch Vormgever. Nu help ik andere ondernemers hun droom achterna gaan.

Ik ben 10 jaar als mijn vader ons nieuwe huis aan het bouwen is. Hoewel ik keer op keer wordt weggestuurd van de bouwplaats, want niet veilig, ben ik zijn schaduw. Ik wil alles weten: wat hij doet, waarom en hoe hij dingen maakt. Mijn liefde voor maken is geboren. Iets creëren is magisch. Dus stap ik op mijn 16e, tekenmap onder mijn arm, in de trein. Op naar het Grafisch Lyceum.

Vanwege de economische crisis vind ik geen passende baan, maar ga ik aan de slag als telefoniste en groei door als teamleider. Tekenen en schilderen doe ik in mijn vrije tijd. Ik ontwerp uitnodigingen voor feestjes van familie, maak schilderijen voor vrienden en leef me uit in mijn huis met vrolijk geschilderde muren en mozaïek.

Toch was ik niet gelukkig. Mijn werk kost me onwijs veel energie. Ik mis iets. Maar wat?

Al op mijn 27e beland ik met een burn-out op de bank. Ik ben alleen nog moe en verdrietig.

Dankzij mijn psycholoog ga ik bewegen, gezonder eten en bovenal leer ik voor mezelf zorgen. Maar er gebeurt nog iets: hij plant een zaadje over persoonlijke ontwikkeling. Want hoewel hersteld, ervaar ik nog steeds geen echt geluk. Ik ga op zoek. Ik volg workshops, lees boeken over persoonlijke ontwikkeling, leer mezelf steeds beter kennen. Ik bezoek een hoop websites van coaches en therapeuten die zich bezighouden met persoonlijke ontwikkeling. Stuk voor stuk doen ze prachtig werk, maar als grafisch ontwerper heb ik toch vaak een beetje buikpijn bij hun websites. Dat zou zoveel beter kunnen, zoveel passender bij de boodschap en bij de mensen die zij zelf zijn! En eerlijk? Regelmatig knapte ik toch af op een website en zocht nog even verder.

Dankzij de juiste coach gooi ik het roer om

Ik ben een maker en daar wil ik in werken. Dus start ik in 2014 mijn eigen onderneming als ontwerper. Ik open een webwinkel met interieurstickers en verdiep me in de techniek achter websites. Hoe krijg ik dat perfecte plaatje en een website die werkt? Daarnaast volg ik nog een jaarcursus grafisch vormgeving en een illustratieopleiding.

Fast forward naar nu. Inmiddels heb ik mijn eigen grafisch ontwerpbureau, met een hart voor coaches en therapeuten die écht zichtbaar willen worden met hun branding en website. Zij die mij door de jaren heen zo goed hielpen, waardoor ik levensveranderende keuzes maakte. Ik gun dat iedereen! En deze coaches en therapeuten gun ik een website die écht uitstraalt wie zij zijn en wat ze bieden.

Mijn visie op ontwerpen

In mijn ontwerpen laat ik jou zien, geen strak ontwerp, maar verbinding. Mensen kopen van mensen. Vaak zie ik een hopeloze website die niet laat zien wie iemand is, die niet verbindt, terwijl de persoon erachter warm, kundig en professioneel is.

Voordat een klant zijn problemen gaat vertellen, wil hij of zij weten of er een klik is en vertrouwen. Dat begint bij je website en je visuele uitstraling. Als dat gevoel goed is, als de bezoeker jouw warmte voelt, als het klopt wat je zegt, dan is de kans groot dat hij of zij bij jou terechtkomt, dat jij blijft hangen.

Als je me zou kennen dan zou je weten dat:

Wil jij je eigen dromen nog meer achterna?