JENNY KAANDORP

Tekenspullen kopen en tekenen zijn twee verschillende dingen

Ik ben tot de conclusie gekomen dat het kopen van tekenspullen en daadwerkelijk vrij tekenen twee totaal verschillende dingen zijn. Ik wil het graag en ik neem het me voor, maar het daadwerkelijk doen? Dat is een tweede.

Want al het andere is belangrijker….

Vrij tekenen is namelijk iets wat ik doe op mijn vrije dagen en die dagen zijn eigenlijk altijd gevuld met andere ‘belangrijke’ dingen. Van verhuizen naar Duitsland tot trouwen naar nu een huis wat verbouwd gaat worden. Maar ook minder grote dingen krijgen voorrang op die vrije dagen, zoals het huishouden, sinterklaascadeautjes kopen, de jongens hun kleding wisselen voor de winter of toch maar eerst de woonkamerkast opruimen die de laatste tijd zo rommelig is geworden.

Allemaal dingen die ik blijkbaar prioriteit geef vóór mijn eigen geluk. Want heel eerlijk: als ik niet teken en te lang niet werk aan mijn eigen droomprojecten, dan word ik onrustig en chagrijnig.

Ik stel het vrij tekenen zo vaak uit. Ik wil er iets mee, maar ik doe niks constructief en dat is toch meer dan zonde.

Jij doet het ook 

Ik zie het bij mijn klanten ook. Je herkent het vast. Je wilt het al heel lang anders. En je neemt je iedere keer weer voor om aan die gratis weggever te schrijven, meer te posten op social media (staat ook op mijn eigen wishlist) of nu eindelijk die potentiële klanten te benaderen. Alleen: er komt altijd iets tussen.

Je doet het niet!

Het is daarom niet voor niets dat ik met deadlines werk. Want dat is dé manier om jou in actie te zetten. Om je een duw in de rug te geven richting de juiste prioriteiten, zodat jij die potentiële klanten ook daadwerkelijk bereikt.

Dromen over een goedlopende praktijk en er één hebben zijn 2 verschillende dingen

Maar wat ik nog het allerergste vindt, is dat je niet vol voor je droom gaat: een goedlopende praktijk met veel leuke klanten. Misschien droom je zelfs wel van een mooie ingerichte kantoor. Een droom die net als mijn tekenspullen liggen te verstoffen in de kast.

Anders doen

Om te veranderen is actie nodig. Daarom ga ik het deze week anders doen. Deze week hou ik mijn maandag vrij voor tekenen. Mag iedereen me bellen voor het vormgeven van een e-book of website. Ik neem vandaag even niet op.

Waar heb jij de spullen voor staan, maar kom je maar niet aan toe? En welke actie ga jij daaraan verbinden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *