JENNY KAANDORP

Gelukkig zijn we geen kippen

Het idee dat ik zo op de fiets stap om de jongens naar school te brengen, bezorgt me nu al een koude rilling. Ik pak nog snel een legging voor onder mijn jurk voordat we op de fiets stappen.

Toch is de lente gestart en onderweg bewonderen we de mooie blauwe lucht, de krokussen en de opkomende zon. Weet je dat als de lente begint zowel de dag als de nacht precies even lang zijn?

Balans in de natuur, maar niet in ons leven

Al fietsend mijmer ik over ons leven hier in Duitsland. We zijn hier inmiddels al 9 maanden. Het was wennen. Er was geen ritme, geen vanzelfsprekendheid en alles was nieuw. En wat doe je dat als er geen balans meer is? Want als een kip zonder kop rondrennen geeft geen rust.

Natuurlijk zetten we eerst de bedden in elkaar, pakten we de dozen uit en kochten we een nieuwe keuken (In Duitsland wordt ieder huis, koop of huur, opgeleverd zonder keuken).

En praktisch als we zijn pakken we terug op die dingen die we fijn en belangrijk vinden. Dus pakte ik mijn hardloopschoenen voor een rondje door de buurt, ging op zoek naar een bio-supermarkt en maakte weer een weekmenu.

We zijn geen kippen

En zo ontstaat er vanzelf weer een ritme. Zochten we naar balans, net als de natuur. Blijken we gelukkig geen kippen (zonder kop) en schaven we ons leven nog een beetje bij. En voordat je denkt, waar gaan we heen met dit blog…? Nou, naar het volgende punt. Regelmatig zie ik om me heen dat levensveranderende situaties als dit onwijs mooie, ontroerende en life changing inzichten met zich meebrengt. En misschien verwacht je dit nu ook wel van mij. Of ik van mezelf.

Nieuwe inzichten

Dat mijn leven anders moet, ik nu op zijn minst kies voor een nieuw product of een andere doelgroep. Dat ik jou kan helpen door wat ik nu geleerd heb…. Maar weet je, dat is allemaal niet zo. Natuurlijk heb ik nieuwe inzichten opgegaan en heb ik bij mijn verhuizing heel veel losgelaten. Maar ik kwam tot nog een andere conclusie. Eentje die minstens zo fijn is: dat het leven wat ik heb helemaal goed voelt en dat dat ook oké is. Dat niet altijd alles anders hoeft.

Of toch hetzelfde?

Ik merk dat ik het juist fijn vind dat alles in mijn bedrijf hetzelfde is gebleven. Dat ik, net zoals de lente zich ontvouwt, mijn laptop weer mag openklappen. Verder mag gaan met dat wat ik het leukste vind om te doen, het ontwerpen van websites en logo’s. En vooral hoe heerlijk is als je met een nieuwe balans het oude kunt voortzetten

En oké, dan verander ik toch nog één ding: ik start met deze leuke nieuwsbrief. Met mijn hersenspinsels, lekkere recepten en tips voor je website en het leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *