Ik ontwerp websites voor eigenwijze hulpverleners

Recept voor een snelle kippensoep

Dit recept is voor het gemak. Voor als je een luie zondag hebt en geen zin hebt om al te lang in de keuken te staan. Het is een snelle kippensoep zonder kip maar met ei. Een erg lekkere, hartige soep.

Bouillonblokjes

Maar eerst even over de bouillonblokjes. Ik koop altijd mijn bouillonblokjes bij de EkoPlaza. Gewoon die van het huismerk. Hier zit  weinig troep in. Ik heb samen met mijn moeder wel eens de ingrediënten van een ander bouillonblokje bij elkaar opgeteld en dan kom je uit op meer dan 30 ingrediënten waarvan ik de meeste niet eens ken. Ik vind de bouillonblokjes van de EkoPlaza dus erg goed. Al zijn die van zonnenatura ook goed. Nu vraag jij je natuurlijk af: ‘hoe doet ze dat nu in China?’. Nou gewoon heeeeeel veeeeeeel bouillonblokjes meenemen uit Nederland en alle aanstaande visite uit Nederland komt er niet in zonder…..juist ja 😉

Ingrediënten voor 3 – 4 personen

  • 1 liter kippenbouillon
  • Groente voor in de soep
    • Handje fijngesneden wortelen
    • Champignons
    • Sperziebonen
  • 2 eieren

Recept voor een snelle kippensoep

Je maakt eerst 1 liter kippenbouillon. Voeg nu alle groente toe volgens kooktijd. Je groente in de soep zijn nu gaar. Klop 2 eieren los in een kop. Het vuur van de soep staat op de laagste stand. Voegt de 2 eieren toe aan de soep. Je roert niet. Wacht 1 tot 2 minuten en roer dan door de soep. Je hebt nu allemaal kleine stukjes ei in de soep. Erg lekker. Als je de soep te snel roert dan lost de ei op in het geheel van de soep en heb je eisoep ipv kippensoep 😉

Eet smakelijk!

Liefs Jenny

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

On Key

Related Posts

Scandinavisch interieur

Scandinavië kent s’winters minder lichturen dan Nederland. De nachten zijn koud en lang. Om toch een fijn gevoel te behouden in je huis kiezen de

Kinderkamer vliegtuig

Muursticker vliegtuig Yeah ik heb een te gek, gave nieuwe muursticker gemaakt 💃🎉🎊. Een musthave voor op de kinderkamer. Welke kind is er nu niet

Kinderkamer unicorn

De leukste unicorn kinderkamer Waar zie je de unicorn niet? Ook in China is hij hip. Van sloffen, een huispak, potloden, pennen, posters en zo kan ik nog

Kinderkamer auto

De leukste auto kinderkamer Iedere maand maak ik een moodboard en schrijf ik een artikel over interieurstyling. Deze maand heb ik ervoor gekozen om een