Ik ontwerp websites voor eigenwijze hulpverleners

Het recept van deze courgettesoep heb ik gekregen van mijn lieve lezeres Jantien. Ik ben de soep gaan maken. Dat was nog wel even zoeken wat de courgette ziet er hier namelijk lichter uit dan in Nederland. Ik keek er gewoon overheen in de supermarkt.

Courgettes

Uiteindelijk gevonden en gemaakt. Ik heb de soep wel iets aangepast omdat ik natuurlijk niet tegen melkproducten kan. De soep was erg lekker. Ook Koen en Jayson hebben ervan gesmuld.

Ingrediënten

  • 3 courgettes
  • 1 ui
  • een eetlepel olijfolie
  • 500 ml groentebouillon (je kunt ook kiezen voor kippenbouillon dat maakt het hartiger)
  • 2 volle eetlepels pesto (eventueel zelf gemaakt)
  • 200 ml sojamelk (of volle melk)

Recept voor courgettesoep, 3 tot 4 personen

Snij de courgetten in kleine stukjes. Fruit de ui. Als de ui glazig is geworden, voeg je de eetlepel olijfolie toe. Bak alles 1 minuut samen. Voeg nu de courgette toe. Je bakt de courgette 3 tot 4 minuten. Nu voeg je de bouillon toe. Je kookt alles zachtjes tot de courgette gaar is. Dit gaat snel. Plus-minus een minuut of 5. Je pureert de soep en giet nu de sojamelk erbij. De 2 flinke eetlepels pesto roer je er doorheen. Eventueel bak je nog iets vanuit de variatie tips.

Variatietip

  • Garneren met uitgebakken spekjes
  • Garnaaltjes boven op de soep
  • Garneren met gerookte of gebakken zalm

Jantien dankjewel voor dit heerlijke recept. Ik ga deze soep zeker vaker maken. Heb jij ook een lekker (soep)recept wat je graag wilt delen. Stuur me dan een e-mail op info@ja-winkel.nl Ik zou het erg leuk vinden om nog meer recepten te mogen ontvangen.

Eet smakelijk!

Liefs Jenny

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

On Key

Related Posts

Scandinavisch interieur

Scandinavië kent s’winters minder lichturen dan Nederland. De nachten zijn koud en lang. Om toch een fijn gevoel te behouden in je huis kiezen de

Kinderkamer vliegtuig

Muursticker vliegtuig Yeah ik heb een te gek, gave nieuwe muursticker gemaakt 💃🎉🎊. Een musthave voor op de kinderkamer. Welke kind is er nu niet

Kinderkamer unicorn

De leukste unicorn kinderkamer Waar zie je de unicorn niet? Ook in China is hij hip. Van sloffen, een huispak, potloden, pennen, posters en zo kan ik nog

Kinderkamer auto

De leukste auto kinderkamer Iedere maand maak ik een moodboard en schrijf ik een artikel over interieurstyling. Deze maand heb ik ervoor gekozen om een