Champignonsoep

Vandaag geef ik je een recept voor zelfgemaakte champignonsoep. Ik vind het altijd zo zonde als mensen een champignonsoep uit een pakje of blik eten. Een vers gemaakte champignonsoep is zo snel en makkelijk gemaakt en nog lekker ook.

Ingrediënten

  • 500 gram champignons
  • 1 ui
  • olijfolie
  • 1 liter groentebouillon (2 blokjes)
  • klein teentje knoflook (optioneel)

Recept champignonsoep 3-4 personen

Je snijd de champignons. Je fruit de ui in de soeppan totdat deze glazig is. Voeg nu de olie en de knoflook toe. Je bakt de ui en de knoflook nog een minuutje samen. Voeg nu 300 gram champignons toe. Bak de champignons gaar en voeg 1 liter groentebouillon toe. Je pureert de soep. Je voegt nu de overige champignons toe aan de soep en laat deze nog heel even meekoken. Als de champignons gaar zijn dan kun je de soep serveren.

Variatietip

  • Garneren met peterselie
  • Garneren met prei
  • Lekker met een zelf gemaakte knoflook bruschetta

Eet smakelijk!

Liefs Jenny

Meer recepten

Hummus en Walnoot – Paprika dip

Bij de Turkse rode linzensoep horen natuurlijke ook lekkere smeersels. Optimaal genieten als je het zelf maakt. Mijn vriendin Didem maakt ook wel meer om het in te vriezen.   Mijn favoriet was altijd hummus maar deze walnoot – paprika dip heeft iemand van zijn stoel geschopt 😉 Paprikapuree Je hebt

Rode linzensoep

Een heerlijke Turkse rode linzensoep die overal in Turkije weer anders wordt bereidt. Dit is de variant zoals ik hem van mijn vriendin Didem leerde toen we nog in China woonde. Erg lekker en zeker in combinatie met het citroensap erg verrassend. Rode linzen Bij de Ekoplaza koop je rode

Kikkererwten salade met watermeloen

Kikkererwten salade met watermeloen Klinkt misschien als een vreemde combinatie, een kikkererwten salade met watermeloen. Het is echter een heerlijke frisse zomersalade. Door de combinatie van de watermeloen en citroensap krijgt deze salade een frisse bite. Ik neem deze salade ook graag mee voor onderweg. Omdat er geen vlees of