Ik ontwerp websites voor eigenwijze hulpverleners

Emigreren is soms gewoon ontzettend K..!

Vandaag ga ik je iets vertellen wat niet leuk is. Ik merk dat ik er tegenop zie om de woorden aan het papier toe te vertrouwen maar ik ga het toch doen. Emigreren is namelijk niet alleen maar leuk, gaaf en spannend. Emigreren is ook moeilijk. Niet alleen vandaag maar ook gisteren en de volgende maand. Want laten we eerlijk zijn, we hebben heel veel achter gelaten in Nederland. Heel veel lieve mensen waar we heel veel om geven. Dat is waar ik vandaag over schrijf. Want er zijn gewoon momenten dat emigreren niet leuk is!

Emigreren is missen

Afgelopen woensdag bijvoorbeeld nog. Mijn vrije dag was in Nederland altijd op de woensdag. Heel vaak ging ik dan samen met een vriendinnetje en haar zoontje iets leuks doen op deze dag. Even lekker op de fiets naar het strand of de kinderboerderij. Ik mis haar iedere keer als ik wat leuks ga doen met Jayson nog ontzettend. Als we dan even appe afgelopen woensdag rollen de tranen zomaar over mijn wangen.

Of de goeie gesprekken met familie en vriendinnetjes. Dat is er niet meer. Ik weet niet meer precies waar jij vandaag mee zit of wat voor leuks je aan het doen bent. Soms spreek ik je zomaar even niet. Ieder druk met zijn eigen ding. Dat is goed, dat mag en zo gaat het ook. Alleen het maakt me wel verdrietig want ik mis het wel!

Of mijn hardloopmaatjes, lekker even het weekend goed beginnen met een rondje duinstampen. Wat mis ik dat zeg!  Niet alleen mijn hardloopmaatjes en het hardlopen maar ook die mooie duinen. Want wat is het een luxe die prachtige duinen naast de deur. Dat besef ik hier in China maar weer des te meer.

Ergens ben ik ook bang! Angst dat contacten verwateren en dat mijn leuke leventjes in Nederland over 3 jaar niet meer bestaat. Dat jij er dan misschien wel niet meer bent. Verhuisd of misschien is mijn stoel wel ingeruild voor een andere leuke Jenny. Of zijn we allebei veranderd en bestaat dat wij niet meer!

Terwijl ik ergens ook wel weet dat ik bepaalde mensen niet verlies. Niet vandaag en niet morgen! Al zullen relaties en vriendschappen veranderen door de 7509 KM die er tussen zit. Er is gewoon niet even een kopje koffie of gezellig samen naar de markt. Geen luisterend oor als ik zomaar ergens mee zit! Jij bent daar en ik hier.

Droom jij over verre landen?

Dus mocht je soms dromen over mooie verre landen en denken, dat wil ik ook! Emigreren nieuwe avonturen aan gaan, mooie reizen maken en veel ontdekken en zien…..Besef dat er ook een keerzijde van de medaille is! Emigreren is niet altijd leuk en soms gewoon ontzettend K..!

Liefs Jenny

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

28 reacties op “Emigreren is soms gewoon ontzettend K..!”

Wauw, Jenny. Kippenvel, het raakt me…. idd niet altijd leuk. Ik ken het verhaal alleen van de andere kant…en man wat mis ik mijn vriendin die besloot te emigreren. Die simpele momenten van een bakkie thee, gezellig iets doen met de kids. En nu is het contact heel anders, maar het zit ook heel diep en dat verandert nooit. Hou je taai, dappere dame! En groetjes aan Koen.

Ja het zit hem in die kleine dingen inderdaad. Een bakkie thee en ff kletsen. Vriendschap kan inderdaad heel diep zitten en dat is maar goed ook want dan overleeft het de gekke acties van de mensen die emigreren ?!

Het is voor ons makkelijk gezegd maar het leven heeft nu eenmaal 2 kanten.maar familie en echte vrienden raak je niet kwijt.
groeten voor alle drie van tante Corrie+ome Siem .

Lieve Jenny. Erg herkenbaar. Het gezellig kletsen over IETS of juist over NIETS met je vriend(inn)en is een groot waardevol goed. Hou je haaks in deze. Het scheelt wel dat er in ieder geval internet / skype / whatsapp e.d. mogelijk is. Al is dat natuurlijk niet hetzelfde. Big hug.

Knap en goed van je Jenny om ook de andere kant te delen……. Het niet allemaal rozengeur en zonneschijn….. En inderdaad ik heb ook wel eens van, oooooo zouden wij ook of hadden wij maar, maar vlak daarna denk je weer ik ben tevreden met wat ik om mij heb en wat ben ik eigenlijk een rijk persoon. Neemt niet weg dat de wensen en gedachten evengoed naar boven komen….. Hou je goed! Hele dikke kus van dat rare mens aan de overkant van je eigen huis!!! ❤️❤️❤️?

Mooi geschreven. al maak ik het zelf niet mee ik begrijp je heel goed. Het is een heel andere wereld waar je nu woon. Ik denk aan jullie en hoop dat het goed gaat komen. Wie weet zien wij elkaar spoedig. En als er tranen komen laat ze dan maar lekker gaan . Het lucht op zeggen ze hier.
Liefs Elly

Dankjewel Elly, lief! Het komt vast goed. Het missen komt en het gaat. Het zou wel heel erg leuk zijn als jullie hierheen komen. Dankjewel dat ga ik onthouden ??
Liefs terug van ons alle 3

Gelukkig kunnen we in ieder geval op onze parttimedag een digitaal bakkie met elkaar doen en met jayson, Nikki en lauren en de buurtpoes die toevallig langs komt dikke kus en tot volgende week xxx

Wat goed om je gevoel op te schrijven jen snap je helemaal het lijkt voor een ander alleen maar leuk maar het zal zeker niet alle dagen leuk zijn hoop dat je snel je draai nog meer kan vinden en veel leuke momenten mag beleven met ze alle liefst tien ?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

On Key

Related Posts

Scandinavisch interieur

Scandinavië kent s’winters minder lichturen dan Nederland. De nachten zijn koud en lang. Om toch een fijn gevoel te behouden in je huis kiezen de

Kinderkamer vliegtuig

Muursticker vliegtuig Yeah ik heb een te gek, gave nieuwe muursticker gemaakt 💃🎉🎊. Een musthave voor op de kinderkamer. Welke kind is er nu niet

Kinderkamer unicorn

De leukste unicorn kinderkamer Waar zie je de unicorn niet? Ook in China is hij hip. Van sloffen, een huispak, potloden, pennen, posters en zo kan ik nog

Kinderkamer auto

De leukste auto kinderkamer Iedere maand maak ik een moodboard en schrijf ik een artikel over interieurstyling. Deze maand heb ik ervoor gekozen om een