Ik ontwerp websites voor eigenwijze hulpverleners

Afgelopen donderdag is onze ayi begonnen. De WAT? Haha ja inderdaad! Een ayi is iemand die oppast, mee helpt in het huishouden, kookt, de boodschappen doet en meer van dat soort dingen. Omdat we de opa’s en oma’s missen hebben we dus een ayi in dienst genomen. Klinkt wel erg luxe he! Dat is het ook hoor. Terwijl ik dit schrijf voel ik me er ook wel een beetje opgelaten onder. Het klinkt allemaal zo duur en luxe! Ik voel me dan ook ontzettend verwend met onze ayi. We hebben ook nog het geluk dat ze redelijk engels spreekt.

Wang Si, zo heet onze oppas, komt 4 dagen in de week. De eerste dagen was het wel even wennen. Toch vreemd iemand in je huis. Ik heb dan ook iedere keer de behoefte om op te staan en alles zelf te doen. Dat is een dubbel gevoel. De gastvrouw in mij komt naar boven. Ik merk ook dat ik het lastig vind om bepaalde zaken uit handen te geven. Jayson bijvoorbeeld maar ook de was en het schoonmaken.

Boodschappen

Met boodschappen doen is het een verademing. Wang Si helpt me met vertalen. Op de vleesafdeling kan ik eindelijk duidelijk maken wat ik wil en ook bepaalde kruiden die ik nodig heb voor mijn Chinese recepten kan ik nu vinden, whoop whoop!

Ik heb een bureau gekocht en ik heb nu mijn eigen werkkamer thuis. Dat geeft meer rust. Voor Jayson ben ik uit het zicht en ik word niet meer afgeleid door alle geluiden om me heen. Hopelijk blijft dit ook werken op lange termijn. Ik vind het erg fijn om zo dichtbij te zijn. Om 12 uur ga ik dan ook gezellig lunchen met Jayson en Wang Si. Koen is ook al een keertje thuis komen lunchen, lekker gezellig zo :-)!

Terwijl ik dit aan het schrijven ben is Wang Si aan het buitenspelen met Jayson. Ik krijg leuke foto’s en filmpjes binnen op mijn telefoon. Jayson heeft het naar zijn zin met Wang Si en ik… Ik kijk met vertrouwen de toekomst tegemoet.

Liefs Jenny

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

10 reacties op “Onze Ayi in China”

klinkt allemaal heel leuk, als dit zo door gaat word het leven ook aangenamer, en minder stres vol. veel plezier alle 4. groetjes uit Limmen je Pa – Schoonvader en Opa. (gr aan Wang Si)

Klinkt eigenlijk best relaxed! Jij hebt toch ook gewoon tijd nodig om te kunnen werken? Of je nou thuis werkt of op kantoor, iémand moet op de kinderen passen! Ik zou er lekker van genieten!! Kan ze ook koken? Misschien kan je leuke receptjes van haar leren!! Xx Nora

Ja dat is ook zo! Ik moet ook gewoon werken. Ja ze kookt ook, erg lekker ook. Ik sta af en toe al in de keuken te spieken. Soms komt een andere vriendin ook langs en dan staan we met zijn drieën in de keuken recepten uit te wissel.

Wat goed dat je een fijne hulp gevonden heb. Die je helpt je weg te vinden in China. Kijk uit naar je volgde verhaal hoe het met jullie samen verder gaat.
Liefs van de Limmerweg
Groetjes aan jullie allemaal
Elly

Decadent hoor 🙂 en fijn dat jullie steeds meer een “leven” opbouwen daar in het verre China. Weer leuk om te lezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

On Key

Related Posts

Scandinavisch interieur

Scandinavië kent s’winters minder lichturen dan Nederland. De nachten zijn koud en lang. Om toch een fijn gevoel te behouden in je huis kiezen de

Kinderkamer vliegtuig

Muursticker vliegtuig Yeah ik heb een te gek, gave nieuwe muursticker gemaakt 💃🎉🎊. Een musthave voor op de kinderkamer. Welke kind is er nu niet

Kinderkamer unicorn

De leukste unicorn kinderkamer Waar zie je de unicorn niet? Ook in China is hij hip. Van sloffen, een huispak, potloden, pennen, posters en zo kan ik nog

Kinderkamer auto

De leukste auto kinderkamer Iedere maand maak ik een moodboard en schrijf ik een artikel over interieurstyling. Deze maand heb ik ervoor gekozen om een