Ik ontwerp websites voor eigenwijze hulpverleners

Boodschappen en koken in China

Jeetje wat is de supermarkt groot! En wat is dat? Ik ken die groente helemaal niet! En die daarnaast ken ik ook niet! Wat gaan we nu eten? Oh gelukkig er ligt ook een bloemkool! Oh en kijk, aardappelen en broccoli zijn er ook gewoon. Nu nog een karbonaadje en een gehaktbal. Ah nee een varkenspoot. Dat wil ik helemaal niet zien :-|! Maar waar vind ik nu die karbonade….? Is er hier trouwens helemaal geen voorverpakt vlees? Hoe weet ik nu wat het is?

Laat ik het eens even vragen, er zijn hier zoveel medewerkers. U spreekt geen engels. Ah even mijn Engelstalige-Chinese vertaal app erbij pakken, geen probleem!. Ah u heeft het niet. Oké geen probleem dan kijken we nog even verder. Weet u misschien wel waar de sojasaus staat? Oh dat heeft u ook niet! Ehm geen sojasaus in China…..Dat is wel erg vreemd. Laat ik het aan iemand anders vragen! U heeft het ook niet! Wat is dit toch allemaal voor een gekkigheid. Ik snap er helemaal niets meer van…..

Verdwaasd kijk ik om me heen. Ik weet niet meer waar ik moet beginnen! Het is hier zo groot en mijn vertaal app werkt volgens mij ook niet goed! Geen sojasaus in China, dat kan toch niet!

De supermarkt in China

Koken in China

Ik vind het moeilijk om hier te koken. Het is een gevecht in mezelf. Ik wik namelijk gezond en lekker eten en dat lukt niet. In de supermarkt kan ik de ingrediënten niet goed vinden. Een blikje kokosmelk of sojasuas vinden is een hele onderneming. Daarbij zijn hier ook niet alle ingrediënten te verkrijgen die we in Nederland wel hebben. Dat bij elkaar maakt het lastig voor mij om te koken. Genoeg recepten te bedenken alleen bij de uitwerking mis ik dan vaak wel 1 cruciaal ingrediënt.

Ingrediënten in de supermarkt

Kookboek

Daarom heb ik een kookboek gekocht van Fuchsia Dunlop: De echte Chinese keuken thuis. In mijn boek staan veel verschillende soorten groente beschreven. Wat het is en wat je er mee kan doen. Want tsja, ik zie wel van alles liggen maar wat kan ik ermee? Moet ik het koken, roerbakken, rauw eten als sla…zeg het maar! Het kookboek helpt heel veel. Wat een verademing als ik er doorheen lees.

Daarbij heb ik nu ook 1 Chinese kookles gehad. Dat was erg leuk en lekker! Volgende week hoop ik weer kookles te kunnen krijgen. Want hoe goedkoop het eten hier op straat ook is. Lekker thuis iets maken en opeten, is gewoon erg fijn!

Liefs Jenny

P.s. een paar dagen later heb ik het recept nog een keer proberen te maken maar dat mislukte hopeloos. Van de week nog maar een nieuwe poging wagen!

P.s. wist je dat een hoop mensen hier in China het Mandarijn niet kunnen lezen? Daarom konden de medewerkers in de supermarkt me waarschijnlijk niet helpen.

P.s enne geniet van je gehaktbal 😉

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

9 reacties op “Boodschappen en koken in China”

Soms valt het allemaal niet mee, maar het is ook leuk om het uit te proberen, ik weet zeker dat het wel goed komt, zeker met je kookles, erg leuk. ?

Ik vind je echt een supervrouw! Geweldig zoals je daar bezig bent. Zal ik jou ons recept van gourgettesoep sturen? Volgens mij zie ik ze liggen in de groetenstalling?
Gaat het goed met Koen?

Dankjewel, ik word er helemaal een beetje verlegen van ?! Oh ja graag, heerlijk. Ga ik zeker maken. Courgettes genoeg hier ?! Je kunt me mailen op: info@ja-winkel.nl
Ja het gaat goed met Koen! Ik zal wel even vragen of hij ook weer een stukje wilt schrijven.

Dat vind ik nou ook Jantien! Het gaat idd prima met me. Ik zal maar eens gaan bedenken waar mn gastenblog over zal gaan.
Groeten Koen

Wat apart dat sojasaus moeilijk te vinden is in China. Succes met je kooklessen. Lijkt me erg leuk om van de lokale bevolking te leren hoe je de echte Chinese gerechten maakt (en niet onze verwesterde methodes..).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

On Key

Related Posts

Scandinavisch interieur

Scandinavië kent s’winters minder lichturen dan Nederland. De nachten zijn koud en lang. Om toch een fijn gevoel te behouden in je huis kiezen de

Kinderkamer vliegtuig

Muursticker vliegtuig Yeah ik heb een te gek, gave nieuwe muursticker gemaakt 💃🎉🎊. Een musthave voor op de kinderkamer. Welke kind is er nu niet

Kinderkamer unicorn

De leukste unicorn kinderkamer Waar zie je de unicorn niet? Ook in China is hij hip. Van sloffen, een huispak, potloden, pennen, posters en zo kan ik nog

Kinderkamer auto

De leukste auto kinderkamer Iedere maand maak ik een moodboard en schrijf ik een artikel over interieurstyling. Deze maand heb ik ervoor gekozen om een