Ik help coaches en therapeuten die goed zijn in hun werk maar geen professionele website hebben. Ik bouw en ontwerp websites zodat ze meer klanten krijgen.

Recept voor maissoep

De allereerste keer dat ik maissoep kreeg dacht ik: ‘ehm ik weet niet of ik dat wel lekker ga vinden…’ maar wat is deze soep lekker! Een vriendinnetje van mij bedacht er nog gamba’s bij. Dat maakt het helemaal af :-)! Hierbij dan ook een heerlijk recept voor maissoep.

Ingrediënten:

 • 2 grote blikken mais
 • 1 zoete aardappel
 • 1 rode paprika
 • 1/2 rode peper (een hele peper vind ik lekkerder alleen ik hou rekening met Jayson)
 • 1 teen knoflook
 • 1 blik kokosmelk van 400 ml
 • 500 ml water
 • 1 eetlepel paprikapeder
 • 1 ui
 • olijfolie
 • Gamba’s
 • Bosuien
 • Korriander

Recept maissoep 3-4 personen

Je snijd de ui en de knoflook fijn. Je bakt de uit glazig. Blijf bij het bakken van de uien, roeren in de pan. De uien branden snel aan. Als de uien glazig zijn dan voeg je de olijfolie toe. Bakt alles nog even samen en voeg dan de knoflook en de uitgelekte mais toe. Je bakt dit +/- 3 minuten  om vervolgens de kokosmelk en het water toe te voegen. Je laat dit alles 10 minuten koken. Na 10 minuten pureer je de soep met een staafmixer.

In die 10 minuten kun je de paprika, de zoete aardappel de bosui en de koriander schoonmaken en klein snijden in hapbare stukken. De paprika en de zoete aardappel voeg je nu toe aan de gladde soep. Je kookt deze 5 minuten mee. Blijf wel goed roeren want de soep brand nu erg snel aan. Als de zoete aardappel en de paprika zacht is, dan is je soep klaar.

Nu nog even de gamba’s kort bakken en je hebt een heerlijke lichte maaltijdsoep.

Eet smakelijk,

Jenny

Ben je ook zo benieuwd naar mijn andere recepten? Hier vind je nog een recept voor een heerlijke bietensoep of wat dacht je van paprikasoep?

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

6 reacties op “Recept voor maissoep”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

On Key

Related Posts

Scandinavisch interieur

Scandinavië kent s’winters minder lichturen dan Nederland. De nachten zijn koud en lang. Om toch een fijn gevoel te behouden in je huis kiezen de

Kinderkamer vliegtuig

Muursticker vliegtuig Yeah ik heb een te gek, gave nieuwe muursticker gemaakt 💃🎉🎊. Een musthave voor op de kinderkamer. Welke kind is er nu niet

Kinderkamer unicorn

De leukste unicorn kinderkamer Waar zie je de unicorn niet? Ook in China is hij hip. Van sloffen, een huispak, potloden, pennen, posters en zo kan ik nog

Kinderkamer auto

De leukste auto kinderkamer Iedere maand maak ik een moodboard en schrijf ik een artikel over interieurstyling. Deze maand heb ik ervoor gekozen om een