Recept voor maissoep

De allereerste keer dat ik maissoep kreeg dacht ik: ‘ehm ik weet niet of ik dat wel lekker ga vinden…’ maar wat is deze soep lekker! Een vriendinnetje van mij bedacht er nog gamba’s bij. Dat maakt het helemaal af :-)! Hierbij dan ook een heerlijk recept voor maissoep.

Ingrediënten:

 • 2 grote blikken mais
 • 1 zoete aardappel
 • 1 rode paprika
 • 1/2 rode peper (een hele peper vind ik lekkerder alleen ik hou rekening met Jayson)
 • 1 teen knoflook
 • 1 blik kokosmelk van 400 ml
 • 500 ml water
 • 1 eetlepel paprikapeder
 • 1 ui
 • olijfolie
 • Gamba’s
 • Bosuien
 • Korriander

Recept maissoep 3-4 personen

Je snijd de ui en de knoflook fijn. Je bakt de uit glazig. Blijf bij het bakken van de uien, roeren in de pan. De uien branden snel aan. Als de uien glazig zijn dan voeg je de olijfolie toe. Bakt alles nog even samen en voeg dan de knoflook en de uitgelekte mais toe. Je bakt dit +/- 3 minuten  om vervolgens de kokosmelk en het water toe te voegen. Je laat dit alles 10 minuten koken. Na 10 minuten pureer je de soep met een staafmixer.

In die 10 minuten kun je de paprika, de zoete aardappel de bosui en de koriander schoonmaken en klein snijden in hapbare stukken. De paprika en de zoete aardappel voeg je nu toe aan de gladde soep. Je kookt deze 5 minuten mee. Blijf wel goed roeren want de soep brand nu erg snel aan. Als de zoete aardappel en de paprika zacht is, dan is je soep klaar.

Nu nog even de gamba’s kort bakken en je hebt een heerlijke lichte maaltijdsoep.

Eet smakelijk,

Jenny

Ben je ook zo benieuwd naar mijn andere recepten? Hier vind je nog een recept voor een heerlijke bietensoep of wat dacht je van paprikasoep?

 

Meer recepten

Hummus en Walnoot – Paprika dip

Bij de Turkse rode linzensoep horen natuurlijke ook lekkere smeersels. Optimaal genieten als je het zelf maakt. Mijn vriendin Didem maakt ook wel meer om het in te vriezen.   Mijn favoriet was altijd hummus maar deze walnoot – paprika dip heeft iemand van zijn stoel geschopt 😉 Paprikapuree Je hebt

Rode linzensoep

Een heerlijke Turkse rode linzensoep die overal in Turkije weer anders wordt bereidt. Dit is de variant zoals ik hem van mijn vriendin Didem leerde toen we nog in China woonde. Erg lekker en zeker in combinatie met het citroensap erg verrassend. Rode linzen Bij de Ekoplaza koop je rode

Kikkererwten salade met watermeloen

Kikkererwten salade met watermeloen Klinkt misschien als een vreemde combinatie, een kikkererwten salade met watermeloen. Het is echter een heerlijke frisse zomersalade. Door de combinatie van de watermeloen en citroensap krijgt deze salade een frisse bite. Ik neem deze salade ook graag mee voor onderweg. Omdat er geen vlees of