Ik ontwerp websites voor eigenwijze hulpverleners

Waarom eet ik zo gezond?

Ik ben geen heilige en ook niet de paus maar als er 1 ding is wat ik erg belangrijk vind in mijn leven dan is het wel gezond eten. Gewoon omdat je 1 lijf hebt en daar moet je goed voor zorgen. Nu is het helemaal niet mijn bedoeling om jou ervan te overtuigen ook zo te gaan eten. Daarvoor schrijf ik dit blog niet. Ik wil ook helemaal geen discussie opstarten over wat je wel of niet moet eten. Ik wil de komende weken een aantal lekkere gezonden soeprecepten met je delen. Gewoon omdat ik het leuk vind om te koken en om te schijven. Vanuit die gedachten wil ik je graag iets vertellen over wat ik wel en niet eet. Dat lijkt me wel zo handig.

Als ik het positief omschrijf dan eet ik zoveel mogelijk verse producten maar wat eet ik nou eigenlijk niet of weinig of juist heel veel. Op rij, mijn doelstellingen.

Mijn doelstellingen om gezond te eten:

  • Ik eet geen tot zo weinig mogelijk zuivelproducten simpelweg omdat ik anders buikpijn krijg.
  • Als ik zuivel producten eet dan eet ik het liefst rauwmelkse kazen. Geitenkaas vind ik ook erg lekker. Bij beide producten krijg ik ook minder last van mijn buik en om eerlijk te zijn ik ben gek op kazen en griekse yoghurt. Het is maar goed dat er hier in China maar een beperkt aanbod is. Dan eet ik er ook niet zoveel van!
  • Ik voeg geen tot weinig suikers toe aan mijn recepten zodat ik geen energie dip krijg.
  • Maximaal 1x per dag eet ik brood maar liever helemaal niet.
  • Ik probeer zoveel mogelijk groente te eten tijdens mijn lunch en avondeten.
  • S’middags eet ik vaak groente en geen vlees of zuivel. Het liefst eet ik soep omdat ik dat erg lekker vind.
  • Ik probeer slechte e-nummers zoveel mogelijk te vermijden (daar gebruik ik een app voor).
  • Ik gebruik geen zakjes of pakjes (vanwege de suikers, zout en e-nummers).

Gezond drinken

Daarbij drink ik vaak thee en water want koffie lust ik alleen met heel veel sojamelk en een beetje honing of caramel. Wat ik zei, ik ben geen heilige ;-). Frisdrank en limonade drink ik heel soms. Wat ik wel weer erg lekker vind zijn zelfgemaakte fruitsapjes, jammie jammie! Ik doe dit allemaal omdat ik me hier goed bij voel. Ik heb meer energie, geen buikpijn, geen opgeblazen buik, ik slaap hierdoor beter en ik ben gewoon een vrolijkere Jenny.

Als ik afwijk van mijn eigen lijstje dan resulteert dat dus in buikpijn, onrustigheid, gewicht toename, slechter slapen en nog meer slechter eten. Want als ik slecht slaap dan vind ik het gewoon moeilijker om gezond te eten. Dan wil ik eerder iets van een koekje of een snoepje eten. Gewoon omdat ik moe ben en energie nodig heb.

Zondigen….

Of ik well eens zondig? Ja natuurlijk! Er zijn een hoop dingen die ik ook lekker vind zoals chips of een  stuk chocola :-)! Dat is dan moeilijk nee zeggen. Van maandag tot en met vrijdag eet ik daarom zoveel mogelijk gezond. Voor een blije en vrolijke ik en dat is me wel wat waard!

Liefs Jenny

p.s afgelopen woensdag is mijn eerste soeprecept online gekomen.

p.s.s als je vragen hebt, of nog meer wilt weten over mijn beweegreden om gezond  te eten, ik help je graag!

p.s.s.s vind je het leuk om iedere woensdag een lekker en gezond recept te ontvangen schrijf je dan in op mijn blog.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

13 reacties op “Waarom eet ik zo gezond?”

He Jenny! Herkenbaar voor mij, ook ik kan bijna geen gewone zuivelproducten tot mijn nemen, last van een spastische darm. Leuk die recepten voor gezonde soepjes, ben ik ook gek op! dus volg je blogs met belangstelling en ga er zeker een paar uitproberen. Nou nog veel plezier samen in China. Liefs en groetjes Marieke

Vervelend he! Ik vind het vooral lastig buiten de deur. Thuis kan ik er prima zelf rekening mee houden.
Leuk, ik ben benieuwd wat je van de soepjes vind. Liefs uit China

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

On Key

Related Posts

Scandinavisch interieur

Scandinavië kent s’winters minder lichturen dan Nederland. De nachten zijn koud en lang. Om toch een fijn gevoel te behouden in je huis kiezen de

Kinderkamer vliegtuig

Muursticker vliegtuig Yeah ik heb een te gek, gave nieuwe muursticker gemaakt 💃🎉🎊. Een musthave voor op de kinderkamer. Welke kind is er nu niet

Kinderkamer unicorn

De leukste unicorn kinderkamer Waar zie je de unicorn niet? Ook in China is hij hip. Van sloffen, een huispak, potloden, pennen, posters en zo kan ik nog

Kinderkamer auto

De leukste auto kinderkamer Iedere maand maak ik een moodboard en schrijf ik een artikel over interieurstyling. Deze maand heb ik ervoor gekozen om een