Ik help coaches en therapeuten die goed zijn in hun werk maar geen professionele website hebben. Ik bouw en ontwerp websites zodat ze meer klanten krijgen.

Hoe makkelijk is het aanvragen van ons Chinese visum?

Hoe gaat het nu?

Toet, toet, de sneltrein van ons leven kwam weer even voorbij…Of we zo snel mogelijk in wilden stappen ivm het regelen van ons Chinese visum? Dus hup daar gingen we op het vliegtuig naar Nederland. Dag Hong Kong, dag vakantie :-|! Voor mijn gevoel gingen we weer even terug in de tijd. Van voor de verhuizing naar China. Drukte en stress om ons visum en natuurlijk ook omdat we iedereen weer wilden zien in Nederland :-).

Maar waarom terug naar Nederland?

Want tsja, eigenlijk zouden we ons visum regelen in Hong Kong. Hong Kong hoort bij China maar is een land op zich waardoor je volgens de Chinese wetgeving uit China bent en in Hong Kong opnieuw je Chinese visum aan kunt vragen. Zo gezegd, zo gedaan, dachten wij….. Het ging even anders. Koen heeft op aanvraag van Great Wall maar vanuit de Chinese overheid een werkvergunning gekregen. Bij deze werkvergunning zit een uitnodigingsbrief waarmee Koen een visum kan aanvragen. Op deze brief stond dat de aanvraag van het visum in Nederland moest gebeuren. Of we dat van te voren wisten? Nee want de brief was in het Chinees. We hebben nog geprobeerd om een nieuwe brief te krijgen met Hong Kong er op maar dat zou 20 werkdagen duren.

Ons Chinese visum aanvraag?

Koen is 3 dagen op de Chinese Ambassade in Den Haag geweest om onze visums te regelen. Wat een papierwerk is dat! We misten nog 1 document. Het uittreksel van Jayson zijn geboorte. Dit konden we bij de gemeente opvragen in het Engels. Daarna moest het gelegaliseerd worden bij het ministerie van buitenlandse zaken om vervolgens bij de Chinese Ambassade een stempel te krijgen wat aantoont dat de gemeente en BZ hun werk ook echt gedaan hebben. Daarna kon het formulier gebruikt worden voor de aanvraag van Jayson zijn visum. Je snapt, dit is 1 papiertje maar voor ons visum hebben we meerdere papieren nodig gehad die ongeveer allemaal dezelfde weg hebben bewandeld. Gelukkig had Koen alle andere documenten al voor onze verhuizing geregeld.

Gelukt……?

Het werd nog wel even spannend. We waren namelijk maar 1,5 week in Nederland en een visum aanvraag duurt 4 werkdagen. Daarbij was de Ambassade ook nog 2 dagen dicht vanwege Chinees nieuwjaar…. het is gelukt! Tenminste zo goed als, we zitten tenslotte in China op dit moment 😉

Koen en Jayson hebben een tijdloos visum gekregen en deze week wordt er op het politiebureau bepaald hoe lang ze in China mogen blijven. Omdat Koen en ik niet getrouwd zijn heb ik een visum voor 60 dagen gekregen. Deze kan ik op het politiebureau nog met 30 dagen verlengen. Totaal heb ik dus een 90 dagen visum. Dat schiet niet op. Ik zit er niet op te wachten om iedere 3 maanden terug naar Nederland te vliegen. Great Wall heeft nu mijn paspoort en we hopen daar volgende week meer over te horen. Wordt vervolgd…..

Tot schrijfs,

Liefs Jenny

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

14 reacties op “Hoe makkelijk is het aanvragen van ons Chinese visum?”

Ja ongelooflijk, het meest bijzondere vind ik nog dat je kan onderhandelen over je visum, best vreemd voor Nederlandse begrippen ?
Haha maar dan moet er nog wel eerst iemand op zijn knieën ?!

Wat spannend zo allemaal luitjes!!
We gaan duimen voor je dat Great Wall iets kan betekenen voor je!! Afijn houd moet en (voor de opa.s en oma.s is het niet zo erg als ze om de 3 maandjes hun kleine mannetje weer kunnen zien 🙂 maar kan me voorstellen dat DAT NIET de bedoeling is!
Even over het weer !!We hebben op het ogenblik sneeuw hier ,net even met de hond gelopen in deze prachtige stille witte wereld ! Magnefiek!! En hoe is weer bij jullie??
Nu een heel fijn weekend en dikke kus voor jullie allen! Gr Rex Linda

Ja zeker spannend. Ik heb nu net van andere expat vrouwen gehoord dat die allemaal een visum voor 1 jaar hebben. Ik weet alleen niet of mijn visum nu nog omgezet kan worden naar 1 jaar. Dat is nog even afwachten maar het geeft wel moed. Ja want indd. iedere 3 maanden terug naar Nl vind ik wel wat veel.
Het lijkt hier wel voorjaar. De zon schijnt volop en het is een nu 9 graden hier. We hebben al de hele week weinig smog gehad. Erg fijn, lekker veel buiten gespeeld met Jayson. Geniet van de sneeuw, leuk ook! Dikke kus terug van ons

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

On Key

Related Posts

Scandinavisch interieur

Scandinavië kent s’winters minder lichturen dan Nederland. De nachten zijn koud en lang. Om toch een fijn gevoel te behouden in je huis kiezen de

Kinderkamer vliegtuig

Muursticker vliegtuig Yeah ik heb een te gek, gave nieuwe muursticker gemaakt 💃🎉🎊. Een musthave voor op de kinderkamer. Welke kind is er nu niet

Kinderkamer unicorn

De leukste unicorn kinderkamer Waar zie je de unicorn niet? Ook in China is hij hip. Van sloffen, een huispak, potloden, pennen, posters en zo kan ik nog

Kinderkamer auto

De leukste auto kinderkamer Iedere maand maak ik een moodboard en schrijf ik een artikel over interieurstyling. Deze maand heb ik ervoor gekozen om een