Ik ontwerp websites voor eigenwijze hulpverleners

Hoe is het in Hong Kong (deel 2)

Vandaag schrijf ik weer over Hong Kong (deel 2).We zitten aan een overheerlijke koffie. We hebben een relax dag vandaag, tenminste voor zover als dat het lukt hier in Hong Kong  ;-)! Het is altijd moeilijk om een plek te vinden waar ik makkelijk en snel foto’s kan plaatsen. Gelukkig heeft de Starbucks snel internet voor een half uur. De Starbucks is altijd al mijn vriend maar nu helemaal ;-).

Hong Kong (deel 2)

Na onze koffie wandelen we naar Kowloon park. Een groot park waar je vogels kunt kijken, spelen in de speeltuin, een zwembad, vijvers met vissen, zwanen en flamingo’s. Jayson vind vooral de vissen erg leuk. Daarna nemen we de boot naar Hong Kong Island (central district), waarbij we de ‘Peak’ bezoeken. De Chinesen noemen dit het lelijkste gebouw van Hong Kong maar het uizicht maakt alles goed, het is er werkelijkwaar prachtig! Voor mij is dit het mooiste uitzicht van een stad, dat ik ooit gezien heb in de wereld. We gaan met de tramkabelbaan weer naar beneden.Disneyland Hong Kong

De dag erna gaan we naar Disneyland Hong Kong. Wat hebben we hier een leuke dag gehad. We gaan op de foto met Pluto, Goofy en Tijgertje. Bezoeken verschillende attracties en hebben samen lol! Het park kan je goed in 1 dag bezoeken en bewandelen.Ons visum voor China

De dag erna hebben we weer een rustige dag. We lopen nog een laatste keer een rondje en eten een lekkere hotpot om onze vakantie af te sluiten. Ja je leest het goed, we sluiten de vakantie af. We willen eigenlijk nog wel verder willen reizen om meer van China te zien. Nu gaan we nu terug naar Nederland. Het is namelijk niet gelukt met ons visum. In het begin was het super balen maar nu weer ontzettend leuk en fijn om in Nederland te zijn en familie en vrienden te zien ?! We zijn voor 1,5 week terug en vliegen 1 februari weer terug naar China. Wie weet tot snel!

Liefs Jenny

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

12 reacties op “Hoe is het in Hong Kong (deel 2)”

Lekkere timing zo net voor Chinees Nieuwjaar…Hebben jullie geen hulp met het visum via het bedrijf waar je man voor werkt?

Ik had destijds een Z visum aangevraagd en ik herinner me veel moeilijkheden: Visa notification form moest eerst in China aangevraagd worden, daarna aanvraag Z visum in Nederland en toen weer gezondheidscheck in Nl en in China (dat laatste was een ervaring op zich 😉 Opvolgend een aanvraag voor mijn werkvergunning en toen kon ik eindelijk mijn verblijfsvergunning aanvragen bij de PSB…maar die was niet binnen twee weken uitgegeven dus dat gaf weer ellende bij de douane toen de container met mijn spullen uit Nederland aankwam…

Sterkte ermee!!

Ja wat een gedoe he!! Ons verhaal ziet er ook ongeveer zo uit alleen een beetje anders ?! We krijgen hulp vanuit het bedrijf hoor maar dat geeft geen garanties ?! Koen heeft gelukkig wel al zijn werkvergunning binnen en zijn visum is nu aangevraagd. We waren daarvoor in Hong Kong maar dat is niet gelukt daar. Er stond namelijk een fout in de uitnodigingsbrief vanuit de overheid. Daarbij zijn we niet getrouwd en dat geeft weer problemen voor mijn visum! Al mag onze zoon wel het land in alleen zonder zijn mama dan ?! Thx! Het gaat uiteindelijk vast ergens goed komen denk ik ?

Wauww wat een prachtige foto’s! Jullie zien er goed uit. En wat balen van het visum. Ik lees dat jullie op dit moment weer even in Nederland zijn. Gisteren waren we In Egmond 🙁
Geniet er maar even van hier. Wel kouddddd. Knuffel

Jee, wat een gave foto’s weer en jullie zien er inderdaad goed uit. Maar ik begrijp dat ik nu gewoon tegen een stel zit te lu….. wat in Nederland zit. Wat een gedoe met zo’n visum. Maar na zo’n lange afwezigheid van wel ruim een maand weer terug te zijn in Nederland heeft ook wel weer wat. Wie weet lopen we elkaar nog tegen het lijf……. knuffel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

On Key

Related Posts

Scandinavisch interieur

Scandinavië kent s’winters minder lichturen dan Nederland. De nachten zijn koud en lang. Om toch een fijn gevoel te behouden in je huis kiezen de

Kinderkamer vliegtuig

Muursticker vliegtuig Yeah ik heb een te gek, gave nieuwe muursticker gemaakt 💃🎉🎊. Een musthave voor op de kinderkamer. Welke kind is er nu niet

Kinderkamer unicorn

De leukste unicorn kinderkamer Waar zie je de unicorn niet? Ook in China is hij hip. Van sloffen, een huispak, potloden, pennen, posters en zo kan ik nog

Kinderkamer auto

De leukste auto kinderkamer Iedere maand maak ik een moodboard en schrijf ik een artikel over interieurstyling. Deze maand heb ik ervoor gekozen om een