Ik ontwerp websites voor eigenwijze hulpverleners

 

Onze reis naar Hong Kong

S’morgens om 7:10 stappen we in de taxi naar het treinstation in Baoding. Op het station liggen tegels met nummer van je coupé. Omdat we allemaal een zitplaats bewijs hebben staan alle mensen netjes in rijen te wachten. Het is voor het eerst hier in China dat er niemand voordringt en iedereen rustig wacht.

De hoge snelheidstrein brengt ons na 9,5 uur naar het plaatsje Futian. In onze wagon kun je zien hoe hard de trein rijd. Op het treinstation van Futian gaan we lopend de grens over naar Hong Kong.

Vanuit daar nemen we de metro naar het hart van Hong Kong. Wauw wat een geweldige stad is dit! De eerste indruk is  goed! Het is druk, grote neon reclames boorden, veel mensen. Het ruikt hier naar Ko San Road maar de winkels doen je denken aan London. Wat een geweldige mix is dit!

De eerste dag zijn we vooral bezig met ons VISA maar dat is een verhaal apart… ?

Na 1 dag gaan we dus op pad. We willen wel eens wat zien van Hong Kong ?! We zitten met ons Hostell in Kowloon, midden tussen alle winkels en restaurantjes en nog geen 100 meter bij het metrostation vandaan. Een top locatie ?! Vanuit hier gaan we wandelend naar de goudvissenmarkt, de bloemenmarkt en de vogeltjesmarkt. Vooral de bloemenmarkt is erg leuk om te zien met alle mandarijnen planten en citrustakken. Verder staan er veel orchideeën planten die erg mooi zijn.

Het Po Lin-klooster

De volgende dag gaan we met de metro naar Lantau Island. Het is een eiland maar de metro verbinding gaat over het water heen, bijzonder om te zien. Er is hier een kabelbaan die naar de berg Tung Chung gaat. Één van wereldst mooiste kabelbanen ter wereld (zeggen ze). Helaas wordt er onderhoud gepleegd en gaat de kabelbaan pas weer in juli open. Wij gaan dan ook met de bus naar boven naar het Po Lin-klooster. Hier staat werelds grootste bronzen boeddha beeld.

In Hong Kong is het op dit moment winter. Gelukkig geen smog maar wel veel mist. In eerste instantie vond ik dat erg jammer vanwege het uitzicht maar nu ik de foto’s terug zie vind ik het ook wel wat hebben. De temperatuur hier in Hong Kong is wel erg fijn: tussen de 15 en de 19 graden. Zulke winters wil ik altijd wel ??!

Bij het klooster ligt een tempel. In het klooster zijn wel 10.000 boeddha’s afgebeeld. Erg mooi om te zien.


Vandaag hebben we een rustigere dag. We zitten nu even lekker koffie te drinken bij de Starbucks en Jayson gaat zo slapen. De volgende keer zal ik wat meer vertellen hoe het met Jayson gaat hier in China.

Veel liefs van ons en tot schrijfs,

Jenny

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

20 reacties op “Hong Kong (deel 1)”

geweldig wat jullie doen, ik ga even langs Oma die is vandaag 92 jaar geworden, daarna naar Wendy douch maken verlichting, nou ja alles gaat hier het zelfde, maar ook goed.
Groetjes uit Limmen 🙂 XX

Jullie zien er gelukkig uit. Fijn. Ik weet niet of je er zelf al aan hebt gedacht……waarom schrijf je geen boek(je) over jullie avontuur. Je schrijft leuk. Het is iets bijzonders: met het hele gezin op “avontuur” in China.
lieve groet, Jantien

Wat een leuke foto’s! Helemaal Jayson met dat hoedje 😉 Geniet van HK! Wij zijn er ook geweest maar hebben toen meer het nachtleven meegemaakt. Dus je foto’s zijn voor ons ook vernieuwend. Wij hadden alleen foto’s met bier en gekke brillen en hoedjes van de straatverkopers 😉 Onze fotocamera was ik toen vergeten in het vliegtuig dus het enige wat we hadden waren wat foto’s op de telefoon. Maar wat een aparte stad hè. Geniet er lekker volop van!! Hier gaat alles z’n gangetje, eindelijk weer een beetje mooi weer na veel storm en regen.
Dikke kus voor jullie drietjes!! XXX

Haha Jen ik zie jullie al helemaal zitten met brillen en hoedjes ?! Maar wel zonde van je camera ?! Foto’s uitwisselen lijkt me wel een goed idee want wij gaan denk alles mee maken behalve het nachtleven. Daar zijn we te oud voor geworden denk…? dikke kus terug van ons alle 3 ?

hoi alles gaat goed met jullie zo te lezen en wat een prachtige foto’s en geen haastige mensen zo te zien en wat eet jullie zoon vast boerenkool met worst wat zie hij er geweldig tevreden uit groetjes van ons

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

On Key

Related Posts

Scandinavisch interieur

Scandinavië kent s’winters minder lichturen dan Nederland. De nachten zijn koud en lang. Om toch een fijn gevoel te behouden in je huis kiezen de

Kinderkamer vliegtuig

Muursticker vliegtuig Yeah ik heb een te gek, gave nieuwe muursticker gemaakt 💃🎉🎊. Een musthave voor op de kinderkamer. Welke kind is er nu niet

Kinderkamer unicorn

De leukste unicorn kinderkamer Waar zie je de unicorn niet? Ook in China is hij hip. Van sloffen, een huispak, potloden, pennen, posters en zo kan ik nog

Kinderkamer auto

De leukste auto kinderkamer Iedere maand maak ik een moodboard en schrijf ik een artikel over interieurstyling. Deze maand heb ik ervoor gekozen om een