Ik ontwerp websites voor eigenwijze hulpverleners

Hoe is de smog in China?

Voordat Koen en ik besloten om naar China te gaan vertelde Koen al het een en ander over de smog hier in Baoding en Beijing. De recruiter heeft er het een en ander over verteld en ook wat we er aan kunnen doen. Vanuit NL was het voor mij lastig voor te stellen wat de smog dan precies inhoudt. Wat kan je dan wel en wat kan je dan niet….ehm…Nu we hier wonen heb ik er een goed beeld bij. Het ene moment kan ik er prima mee leven maar op andere momenten kan ik ook echt balen van de smerige lucht. We hebben op dit moment 3 purifieer’s (luchtreinigers) in huis staan en willen nog een 4de kopen. Alles voor een goede luchtkwaliteit in huis!

De norm

Maar wat is nou eigenlijk goed of slecht? In Europa hebben we vastgesteld dat smog niet langer dan 25 dagen per jaar, 8 uur achter elkaar boven de 120 mag zijn. Nederland is  de afgelopen jaren onder deze norm gebleven. Baoding gaat er ruim over heen :-|.

Oh ja, de smog is er alleen in de wintermaanden van november tot en met februari. Hoe kouder het is, hoe meer smog. In de zomer maanden als de temperatuur op loopt dan stijgt de smog mee naar boven. Het is niet weg alleen we zien het niet meer en hebben er geen last meer van. Het hangt ergens ver boven ons.

De smog in Baoding

Deze week is de luchtkwaliteit al de hele week slecht. Jayson en ik zijn dan ook veel binnen. De muren komen op sommige dagen dan ook echt wel even op ons af. Jayson wil zijn energie kwijt en komt overdag met zijn schoenen aanzetten of roept: jas, jas, jas! Hij wil naar buiten en zelf wil ik dat ook wel erg graag.

De smog in Baoding

Wat nu?

Als escape hebben we het winkelcentrum. Je kunt er echt van alles kopen en de Chinese vrouw is net zo modebewust als wij. Ook hier lopen ze in nep leren leggings en broeken, zie je boomer jasjes en de kleur mintgroen. In het winkelcentrum zit o.a. de H&M, de Only, en de Vero Moda. Erg leuk al die winkels. Koen werkt en ik shop 😉 Enne Jayson dan…..Die vermaakt zich ook goed in het winkelcentrum. Er is hier 1 afdeling vol met winkeltjes voor de minimens. Er zit een grote indoor speeltuin maar ook een winkel waar kinderen taarten leren maken, of schilderijtjes maken, een heuse lego school en een ‘autobaan circuit’! Je kunt er zelfs vissen met echte vissen. Dat is toch weer eens wat anders dan  de kermis attracties bij ons in het dorp 😉

Kinderactiviteiten in het winkelcentrum

Chinese ouders zijn vooruitstrevend en hun kinderen worden al jong gestimuleerd om hun vaardigheden te ontwikken. Daarom is er ook een instituut waar kinderen in het weekend of na school zich kunnen ontplooien in talen, leiderschap of wiskunde. Net waar jouw kindje goed in is of hulp bij nodig heeft.

Jayson in de indoor speeltuin

Maar vermaken we ons dan wel met de smog en raken we niet uitgekeken op het winkelcentrum? Op sommige dagen wel maar dan plannen we snel leuke dingen in. Zoals dat we over 3 dagen naar Hongkong gaan met de hoge snelheids trein. Daar is de lucht een stuk schoner en de temperatuur warmer. Ach zo slecht hebben we het hier nog niet 😉

Liefs Jenny

P.s de keelontsteking is gelukkig over maar zoals dat gaat in gezinnen….hebben Jayson en Koen er nu last van :-|!

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

7 reacties op “Hoe is de smog in China?”

nou Jenny Koen en Jayson de smog is natuurlijk niet fijn, maar als ik zo alles lees verveel je je nog lang niet.
een fijne vakantie dar in Hong Kong, en geniet er van.
Groetjes Willem

Wat heb je een leuk blog! Ik lees vol verwondering enrespect Jur stukjes over chima: echt bijzonder!! Een je schrijft aansprekend!
Mijn vriend is vorige zomer 2 maanden in China geweest voor werk (na 30dagen verplicht er uit inderdaad: vakantie!) en hij gaat deze zomer waarschijnlijk weer… Veel van de dingen die ik bij jou lees herken ik!
Veel plezier daar, ik blijf je volgen!

Dankjewel voor je complimenten 🙂 Leuk dat het zo herkenbaar is en dat je ons blijft volgen. Heb je zelf ook het plan om naar China te gaan? Ik ga jou blog ook is even bekijken. Ik NL was ik fanatiek aan het hardlopen maar dat is er hier door de smog helaas niet meer van gekomen. Volgende week hoop ik mijn eerste stappen weer te kunnen zetten, ik kan niet wachten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

On Key

Related Posts

Scandinavisch interieur

Scandinavië kent s’winters minder lichturen dan Nederland. De nachten zijn koud en lang. Om toch een fijn gevoel te behouden in je huis kiezen de

Kinderkamer vliegtuig

Muursticker vliegtuig Yeah ik heb een te gek, gave nieuwe muursticker gemaakt 💃🎉🎊. Een musthave voor op de kinderkamer. Welke kind is er nu niet

Kinderkamer unicorn

De leukste unicorn kinderkamer Waar zie je de unicorn niet? Ook in China is hij hip. Van sloffen, een huispak, potloden, pennen, posters en zo kan ik nog

Kinderkamer auto

De leukste auto kinderkamer Iedere maand maak ik een moodboard en schrijf ik een artikel over interieurstyling. Deze maand heb ik ervoor gekozen om een