Ik ontwerp websites voor eigenwijze hulpverleners

Keelontsteking

Een paar dagen na aankomst in China heb ik een keelontsteking. Nu 1,5 week later ben ik nog steeds veel aan het hoesten en s’nachts slaap ik daardoor slecht. Koen is al een keertje langs de apotheek gegaan voor medicijnen maar die zijn op en de keelontsteking is er nog steeds. Tot irritatie van mezelf :-|! Het hoesten wordt wel iedere dag een beetje minder maar als ik dan 2 dagen binnen ben geweest dan begint het te kriebelen en wil ik erg graag naar buiten. Door de smog is de keelontsteking s’avonds dan weer in volle hevigheid terug.

Vandaag ben ik er klaar mee, ik zit weer 2 dagen binnen en op het hoesten na voel ik me goed. Ik besluit om toch nog maar een keer naar de apotheek te gaan. Gewapend met een leeg medicijnen doosje loop ik langs het kantoor van de GW community. 1 van de dames gaat met me mee! Ze vraagt of ik naar de apotheek wil of ook naar de dokter. Ik besluit om toch maar naar de dokter te gaan. Het kan nooit geen kwaad dat de dokter er even naar kijkt. Daar aangekomen wil ik het liefst allemaal foto’s maken maar ik vond niet dat ik het kon maken. Daarom een beschrijving.

Privacy bij de dokter

De dokter bevind zich in het ‘winkelstraatje’ bij de GW community. Er staat 3 ziekenhuisbedden en daar liggen zo nu en dan ook mensen in. Voor de bedden zit een groot glazen raam dus iedereen kan zo naar binnen kijken. Zie de foto hieronder. De enige foto die ik wel ‘durfde’ te maken. Nou ja Koen eigenlijk 😉

img_4133

Bij binnenkomst was er een patiënt in gesprek met de dokter. Ik versta dan geen Chinees maar het gesprek was goed te volgen door de rest die aanwezig was. Geen privacy dus! Er lagen 2 kindjes in de bedden en 1 volwassen vrouw aan een infuus. Geen idee was er aan de hand was maar het voelde wel raar toen ik zo stond te wachten met mijn keelontsteking.

Mijn beurt

Ik ben aan de beurt, ik vertel mijn verhaal aan de dame die met mij mee is en zij verteld het aan de Chinese dokter. Ik krijg een paar vragen, er wordt naar mijn longen geluisterd, in mijn keel gekeken en het oordeel luidt: antibiotica. De dame breng het voorzichtig en zegt er meteen achter aan: als je dat wil want de meeste expats willen geen antibiotica. In mezelf moet ik er wel even om lachen. Ook ik wil geen antibiotica. Doe maar iets anders. Antibiotica kan altijd nog! Wat ik dan wel gekregen heb: geen idee! Dat kon ze niet echt uitleggen. En of het werkt, dat kan ik je pas over een paar dagen vertellen…;)

Liefs Jenny

P.s 1 de dokter was mijn inziens kundig en ik vind het ook een fijn idee dat de dokter dichtbij zit. De dames van de GW community gaan makkelijk met me mee om te helpen met vertalen. Hun engels is goed en dat stelt gerust!

P.s 2 de kosten voor het doktersconsult en de medicijnen is 25 RMB, omgerekend is dit € 3,50. Ik zou er bijna mijn zorgverzekering voor opzeggen 😉

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

11 reacties op “De dokter in China”

Hay Jenny Koen Jayson !
Wat een geweldig verhaal weer zo !! Een doktersbezoek voor 3.50 !! Ben benieuwd wat daar dan eventueel een antibiotica kuur kost!Afijn hoop dat je ontsteking gauw weer over is ,en ja die smog maakt het er natuurlijk ook niet beterder op ! Maar troost je hier in ons kikkerlandje zijn op het ogenblik ook erg veel mensen ziek! Nu meis voor jouw beterschap en tot apps maar weer!! Gr en dikke xxxx Rex Linda

Jeetje een keelontsteking plus medicijnen en doktersbezoek voor dat bedrag……… je zou inderdaad een reisje die kant op boeken als je wat zou mankeren als Nederlander zijnde …….. beterschap! ?

Lastig en hardnekkig, zo”n keelontsteking. Stond er ook niks in het Engels op het medicijn doosje? Veel sterkte en laat die verhalen maar komen!

Ik heb nog even op 1 van de doosjes gekeken. De andere was al op en dat doosje had ik al weggegooid. Er stond op: Po Blue anti-inflammatoire tabletten. Vertaald uit het Chinees. Engels kon ik niet vinden op het doosje. Helaas. Ik heb alleen geen idee wat het is ?! Ik ga er nog even op Google!

hallo Jenny. beterschap met je keel ontsteking wij vinden het hartstikke leuk dat je ons op deze manier wat van het chinese de gebeuren op de hoogte wil houden.

groeten tante corrie+ome siem

ook groeten aan Koen + Jayson

hoi hoi jammer keel ontsteking niks aan hopelijk ben je snel weer de oude(jonge)
en leuk je berichtje weer gelezen te hebben hier is het bar koud hoe is het weer bij jullie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

On Key

Related Posts

Scandinavisch interieur

Scandinavië kent s’winters minder lichturen dan Nederland. De nachten zijn koud en lang. Om toch een fijn gevoel te behouden in je huis kiezen de

Kinderkamer vliegtuig

Muursticker vliegtuig Yeah ik heb een te gek, gave nieuwe muursticker gemaakt 💃🎉🎊. Een musthave voor op de kinderkamer. Welke kind is er nu niet

Kinderkamer unicorn

De leukste unicorn kinderkamer Waar zie je de unicorn niet? Ook in China is hij hip. Van sloffen, een huispak, potloden, pennen, posters en zo kan ik nog

Kinderkamer auto

De leukste auto kinderkamer Iedere maand maak ik een moodboard en schrijf ik een artikel over interieurstyling. Deze maand heb ik ervoor gekozen om een