Ik ontwerp websites voor eigenwijze hulpverleners

Ons appartement (deel 1)

Zaterdag 17 december.Ik word wakker in onze hotelkamer en ik weet het meteen. Vandaag is een belangrijke dag. We gaan ons appartement bekijken en Koen gaat zijn definitieve contract tekenen. Hoe leuk is dat!

Na het ontbijt gaan we naar een winkelcentrum. We kopen een dekbed en beddengoed. Alles zit in dozen en zakken en neemt nogal wat ruimte in beslag. Omdat we geen kinderwagen bij ons hebben (die is nog onderweg) besluiten we om alles meet te nemen in het winkelwagentje. Ons hotel is tenslotte aan de overkant. Buiten worden we staande gehouden door een beveiliger. De man spreekt nog wat in zijn portofoon en we horen het verhaal aan maar verstaan er natuurlijk niks van.

De beste man spreekt ook geen Engels. 1 ding snappen we wel, we moeten wachten. Zo gezegd, zo gedaan. Ondertussen worden we er wel een beetje zenuwachtig van. Wat is er aan de hand…? Uiteindelijk komt er een medewerker van de supermarkt aangelopen. De medewerker  loopt met het winkelwagentje mee naar het hotel. Daar laden we de spullen uit en de medewerker neemt het wagentje weer mee. We zijn toch opgelucht!

Ons appartement

Om 13:30 worden we opgehaald om naar ons appartement te gaan. Aller eerst krijgen we een 2 kamer appartement te zien. Ik ben dan wel een beetje geïrriteerd want er was ons een familie appartement beloofd. Het 2de appartement wat we te zien krijgen is een stuk groter, gelukkig maar. Alsnog krijgen we wat er afgesproken is. Ik ben opgelucht. In ons nieuwe appartement leg ik Jayson i bed. Hij is moe en het is hoogtijd voor zijn middagslaapje. Koen gaat ondertussen zijn definitieve contract tekenen. Ben je ook benieuwd naar ons appartement? We hebben ons eerste vlog gemaakt:

Vlog appartement

Ik zal later in een ander blog of vlog nog wel even gedetailleerd laten zien welke leuke handigheidjes ons appartement heeft.

Zondag  18 december, shoppen en soppen

We hebben alle 3 heerlijk geslapen in ons nieuwe huis. Jayson heeft ook aan 1 stuk doorgeslapen ?! Wat een verademing na 1 nacht vliegtuig en 2 nachten hotel. We kunnen er vandaag weer tegen aan! En dat is nodig ook. We gaan vandaag shoppen en soppen. We beginnen de dag met een ontbijtje en een lekkere koffie bij de Starbucks ?.

Daarna gaan we naar de Wallmarkt (supermarkt waar ze bijna alles hebben). We hebben nog een hele huisraad nodig. Van pannen, kopjes, handdoeken tot een strijkijzer voor Koen zijn overhemden. Morgen is namelijk Koen zijn eerste werkdag. In de supermarkt vinden we zelfs een potje pindakaas en brood, tot blijdschap van Jayson. Al met al vullen we 2 winkelwagens vol met spullen. We hebben geleerd van de vorige keer en vragen met handen en voeten of er een medewerker met ons mee kan lopen naar de taxi.  Terug in ons appartement soppen we de slaapkamer en de keuken. S’avonds gaan we uiteten in de community. Ja je leest het goed we wonen in een heuse community. Genaamd de Great Wall (GW) community en deze community is best groot.

De GW Community

De GW Community heeft dus zijn eigen restaurant waar je kunt ontbijten en dineren. Maar het heeft nog veel meer:

  • Een sportschool
  • Een internationale school vanaf 3 jaar.
  • Een service bureau waar ze goed Engels spreken en ons helpen met alles wat we nodig hebben.
  • 3 kleine supermarkten
  • 2 groenteboeren
  • Een speelgoedwinkeltje
  • Een babywinkeltje
  • Een bank
  • Zomers een zwembad

De toren waar wij in wonen zit vol met expats (mensen die uit het buitenland komen werken). Totaal zijn er zo’n 200 expats werkzaam voor GW. In ons appartement ligt ook een zwart boekje met allemaal kaartjes waar in het Chinees en het Engels opstaat waar we naar toe kunnen. Van de supermarkt, de internationale bioscoop tot uiteraard Koen zijn werk. Erg handig voor in de taxi. Al met al wordt er dus goed voor ons gezorgd door GW ?.

Tot schrijfs,

Liefs, Koen, Jenny en Jayson

P.s de foto’s hebben jullie nog van me tegoed. Voor alsnog wil het niet lukken om deze te uploaden.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

23 reacties op “Ons appartement (deel 1)”

hoi hoi daar in china wat leuk om jullie zo te volgen en wat schrijf je gezellig hopelijk gaat alles nu een beetje naar wens tot de volgende ronde groetjes

Ja zo fijn is dat! Ik ook ?! Ik heb wel al wat ideeën en ik ben online al druk aan het rondkijken. Ik kan in ieder geval ook bestellen bij de Ikea en daar word ik al erg blij van ?! Jullie ook fijne feestdagen Toos!

Wat spannend allemaal, en wat goed dat jullie niet “opgepakt” zijn voor het lenen van een winkelwagentje. Ben benieuwd naar de gadgets in jullie appartement en naar de foto’s. Geniet ervan en kom wat tot rust na de reis, verhuizingen en het shoppen en soppen…… x

Inderdaad, de eerste stappen zijn gezet. Online ben ik al druk aan het rond kijken voor leuke dingen. Zo word de wereld toch een stukje kleiner vanuit China! Het boekje was trouwens ook erg leuk om te lezen en begint al een beetje herkenbaar te worden.

Leuk om te lezen hoe het gaat met jullie .ook heerlijk om allemaal nieuwe spulletjes te kopen en er je eigen hoor sweet hond van te maken hele fijne feestdagen maak er wat moois van met elkaar dikke kus

Leuk om te lezen dat het goed gaat zo de eerste dagen…..allemaal spannend genoeg 😉 Heel veel succes EN plezier de aankomende periode!!
Groetjes uit Vleuten

Hallo Koen & Jenny,

Voelen jullie je al een beetje thuis ?

Mooi appartement hebben jullie. Met een laage keuken (er is al rekening met mij gehouden ?) en een dubbelle badkamer. Dat heb ik geen eens ?.

Heel veel succes (en plezier) in het verre China.

Is mijnserver te bereiken ?

Alvast fijne feestdagen ?

Liefs,
Paul

Ja een beetje nu. Al zal ik het wel fijn vinden als de rest van onze spullen ook arriveren. Haha ja hoor, je kunt zo komen koken ?!
Ik weet nog niet of je server bereikbaar is. Ik heb mijn computer nog niet hier. Hopelijk deze week ergens.

Jij ook fijne feestdagen ?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

On Key

Related Posts

Scandinavisch interieur

Scandinavië kent s’winters minder lichturen dan Nederland. De nachten zijn koud en lang. Om toch een fijn gevoel te behouden in je huis kiezen de

Kinderkamer vliegtuig

Muursticker vliegtuig Yeah ik heb een te gek, gave nieuwe muursticker gemaakt 💃🎉🎊. Een musthave voor op de kinderkamer. Welke kind is er nu niet

Kinderkamer unicorn

De leukste unicorn kinderkamer Waar zie je de unicorn niet? Ook in China is hij hip. Van sloffen, een huispak, potloden, pennen, posters en zo kan ik nog

Kinderkamer auto

De leukste auto kinderkamer Iedere maand maak ik een moodboard en schrijf ik een artikel over interieurstyling. Deze maand heb ik ervoor gekozen om een