Ik ontwerp websites voor eigenwijze hulpverleners

Goedemiddag allemaal,

De aankomst in China is goed gegaan maar wat een dagen! De tijd lijkt wel langzaam en snel tegelijkertijd te gaan. Er is veel gebeurd maar we hebben ook veel zitten wachten… Laat ik beginnen bij het begin!

Aankomst in China

Afgelopen woensdag zijn we om half 6 naar Beijing gevlogen. We hebben een goeie vlucht gehad. De tijd in het vliegtuig is ook redelijk snel gegaan en gelukkig hebben we geen last van turbulentie gehad. Jayson heeft zelfs nog 5 uurtjes geslapen. Eerst op de grond voor ons en later bij Koen op schoot. Om 10 uur in de ochtend zijn we geland in Beijing en om 12 uur werden we opgehaald. 3 man sterkt stond er voor onze neus. 1 chauffeur, 1 medewerker van personeelszaken en de tolk genaamd Merry. De aankomst is China is goed gegaan.

We worden naar een luxe hotel gebracht en mogen uitrusten. Dat doen we dan ook! Er wordt goed voor ons gezorgd door Great Wall (Koen zijn nieuwe werkgever). We nemen lekker een douche en gaan eten in het restaurant. Jayson sloopt wel meteen de asbak… Het servies op tafel blijft gelukkig wel heel! Al hou ik mijn hart iedere keer vast hier. Prachtig een mooi porselein servies maar niet echt kind-proof!

We gaan op tijd slapen alleen Jayson vond het niet nodig om tussen 23:00 tot 2:00 te slapen, spelen is veel leuker ?! Hij heeft duidelijk last van het tijdsverschil.

Dag 2 in China

We zijn verbaasd. Gister werden we bij dit hotel afgezet en werd er verteld dat we de volgende ochtend om 10 voor 8 klaar moeten staan met onze bagage omdat we verhuizen naar een ander hotel. Prima, wij staan klaar! Aller eerst komen ze te laat, en dan wordt ons verteld dat ik met Jayson in de lobby van het hotel moet wachten tot Koen terug is. Koen heeft vandaag namelijk een gezondheidscheck. Er wordt verwacht dat ze om 14:00 uur weer terug zijn. Ik protesteer, dit kan toch niet. Ik kan toch niet 6 uur Jayson en mezelf vermaken in de lobby van een hotel. Het hotel ligt ook nogal afgelegen. Er zit niks omheen. Gelukkig begrijpen ze het en we worden met veel haast dan ook verhuisd naar het andere hotel.

Koen zijn gezondheidscheck is goed verlopen denken we. Hij heeft wel 10 verschillende tests onder gaan in 10 verschillende kamers en dat binnen een kwartier! Van bloed afnemen, een hartfilmpje, echo en nog meer. Het leek wel een soort lopende band werk zei Koen maar dan met mensen.

Jayson

Jayson en ik hebben ondertussen bijgeslapen in het hotel. Dwars-af was Jayson! Niet zo gek ook na zulke dagen. Maar wat zijn we trots dat hij het zo goed doet ?! Hij huilt weinig en gaat gewoon mee in de flow.

Hij krijgt veel aandacht en cadeautjes van de Chinezen. Zijn score van vandaag:

  • 3 balonnen
  • kerstbal
  • pen met een kerstman erop
  • kerstarmband
  • kroon
  • 2 X snoep
  • 1 X koekjes….?

Voor alsnog heeft Jayson het goed naar zijn zin hier ?

S’middags om 15:00 uur is Koen weer terug en gaan we opzoek naar geld. Onze pinpassen doen het namelijk niet. Na wat speurwerk komen we er achter dat we onze passen moeten activeren voor Azië. Na een belletje met de Rabobank is dat ook gelukkig weer opgelost.

S’avonds hebben we bij de Burgerking gegeten en doen we een rondje in 2 shoppingmalls. We gaan weer optijd naar bed. Het hakt er toch wel in al dat korte slapen. Jayson werd vannacht pas om 1:00 uur wakker. Hij heeft Koen nog wel een tijdje wakker gehouden maar bleef gelukkig nu wel in bed liggen. We gaan de goeie kant op!

Morgen gaan we het appartement bekijken, joehoe! Ik ben erg nieuwsgierig ?!

Liefs Jenny

P.s foto’s volgens later nog even. Ik moet nog even uitvinden hoe dat werkt op mijn telefoon. Normaal plaats ik een blog op de computer maar die is nog niet hier!

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

12 reacties op “Aankomst in China”

Nou dat klingt allemaal goed, het filmpje heb ik ook gezien en het ziet er goed uit.
veel plezier en we schrijven-appe-bellen, laders

Woohoo! zoals met alle grote avonturen gaat het dus hectisch maar wel goed! Blij te horen dat jullie beginnen te wennen aan de tijd en dat Jayson het zo super goed doet. <3 van ons drietjes. xxx

Ik was gister in een Oosterse supermarket, op zoek naar Kimchee. Alle producten hadden Chinese, Koreaanse, Japanse characters op de labels. Ik heb uiteindelijk om hulp moeten vragen. Je kunt je voorstellen dat ik aan jullie moest denken! Ik wens jullie veel success en hoop dat jullie snel aansluiting kunnen vinden bij Europeanen die jullie wegwijs kunnen maken. Wij leven met jullie mee.

Hoi Jose, gisteren zijn we naar de supermarkt geweest met een meisje uit Taiwan die ook Chinees spreekt. Wat een verademing was dat! Ik denk dat ik maar foto’s ga maken van de producten die ik gekocht heb. Dan kan ik daar de volgende x weer naar opzoek ?. Al staat er op een hoop producten ook wel in het Engels wat het is. Alleen niet meer dan dat, dat is dan weer jammer!

Bedankt Jose, we kunnen de aansluiting al redelijk goed vinden. We worden hoed geholpen door GW en andere expats. Voornamelijk nu ook even proberen wat tot rust en in een ritme te komen want het is een aardige onderneming geweest.
Groeten Koen

Lieve Koen, Jenny en Jayson,
Wauw wat een avontuur! Fijn dat de vlucht zo goed verliep. Koen goedgekeurd? 🙂 Wat een verhaal.
Rustig aan, ik hoop dat het appartement OK is.
Koen ik mis je al!
Ik wens jullie vredige, gezonde kerstdagen en een geweldig 2017. De uitdaging ligt er al.

Warme groet en een knuffel
Jantien

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

On Key

Related Posts

Scandinavisch interieur

Scandinavië kent s’winters minder lichturen dan Nederland. De nachten zijn koud en lang. Om toch een fijn gevoel te behouden in je huis kiezen de

Kinderkamer vliegtuig

Muursticker vliegtuig Yeah ik heb een te gek, gave nieuwe muursticker gemaakt 💃🎉🎊. Een musthave voor op de kinderkamer. Welke kind is er nu niet

Kinderkamer unicorn

De leukste unicorn kinderkamer Waar zie je de unicorn niet? Ook in China is hij hip. Van sloffen, een huispak, potloden, pennen, posters en zo kan ik nog

Kinderkamer auto

De leukste auto kinderkamer Iedere maand maak ik een moodboard en schrijf ik een artikel over interieurstyling. Deze maand heb ik ervoor gekozen om een