Lief Nederland

Lief leven in Nederland,

Ik ga je missen! Tot de maan en terug. Van mijn tenen tot mijn kruin. Van oost naar west en van noord naar zuid. En misschien nog wel veeeeeel meer lief leven.

Ik ga je missen als we kerst met zijn drietjes aan tafel zitten of als we het nieuwe jaar inluiden zonder vriendinnetjes.

Als ik op zaterdagochtend op sta en me niet hoef te haasten om op tijd bij de duinlopers te zijn.

Of gewoon op dinsdagochtend als mijn vader Jayson komt halen en dan nog even koffie drinkt. Als ik mijn moeder bel om 17:00 uur, ehm kunnen we misschien blijven eten mam?

Ik ga je missen als ik zittend aan mijn nieuwe tafel om me heen kijk en besef dan een nieuw huis niet meteen een nieuw thuis is.

Of als ik samen met Jayson op de fiets naar de speeltuin wil en besef dat zijn beste vriendje vandaag niet mee gaat!

Ik ga je missen als ik trek heb ik een boterham met kaas of een plakje leverworst. Of wat dacht je van die lekkere bitterballen bij een borrel? Of mijn zondagochtend chocolade broodje met een glaasje verse jus dโ€™orangeโ€ฆ.

Lief leven, weet je hoe lekker de Nederlandse zee ruikt of het pas gemaaide gras? Of hoe een patatje smaakt op het strand na een warme zonnige dag?

Ik ga je missen als ik ga winkelen zonder een vriendinnetje. Of als ik op maandagochtend een prosecco wil en er dan geen Baoding kermis is of Peking op zijn kop!

Lief leven in Nederland, hoe moet dat nu je daar niet bent?

Lief leven in Nederland, ik mis je nu al!

Liefs Koen, Jenny en Jayson

ps. ons volgende blog is weer een stukje vrolijker hoor ๐Ÿ™‚

Meer recepten

Hummus en Walnoot – Paprika dip

Bij de Turkse rode linzensoep horen natuurlijke ook lekkere smeersels. Optimaal genieten als je het zelf maakt. Mijn vriendin Didem maakt ook wel meer om het in te vriezen.   Mijn favoriet was altijd hummus maar deze walnoot โ€“ paprika dip heeft iemand van zijn stoel geschopt ๐Ÿ˜‰ Paprikapuree Je hebt

Rode linzensoep

Een heerlijke Turkse rode linzensoep die overal in Turkije weer anders wordt bereidt. Dit is de variant zoals ik hem van mijn vriendin Didem leerde toen we nog in China woonde. Erg lekker en zeker in combinatie met het citroensap erg verrassend. Rode linzen Bij de Ekoplaza koop je rode

Kikkererwten salade met watermeloen

Kikkererwten salade met watermeloen Klinkt misschien als een vreemde combinatie, een kikkererwten salade met watermeloen. Het is echter een heerlijke frisse zomersalade. Door de combinatie van de watermeloen en citroensap krijgt deze salade een frisse bite. Ik neem deze salade ook graag mee voor onderweg. Omdat er geen vlees of