Hoe maak je een memobord op canvas doek (DIY)?

Memo-bord-op-canvas

Nadat wij vorig jaar de woonkamer en keuken hebben verbouwd was ik al een tijdje opzoek naar iets leuks voor boven de eettafel. Aan de ene kant dacht ik aan een mooi schilderij of een boedha hoofd. Alleen ik werk ook vaak aan de eettafel en dan is een memobord wel weer erg handig. Dit is het resultaat geworden. Een memobord in een vrolijke kleur met een ondergrond van krantenpapier. Ik word altijd erg vrolijk van dit kleurrijke bord.

Benodigde materialen:

  • Canvas doek (ik heb zelf een 3D doek van 120 x 100 cm gebruikt)
  • 1 kwast
  • 1 drupje acryl verf (ik heb de kleur turkooisgroen 661 van Amsterdam Acrylics gebruikt)
  • Behangplaksel
  • Kranten
  • Kommetje
  • Glas water
  • Karton voor op de grond

Werkinstructie memobord op canvasdoek:

Stap 1

Scheur de kranten in stukjes. Voor mijn bord heb ik alleen tekst gebruikt omdat alles wat ik er op prik al druk genoeg is.

Stap 2

Gebruik het behangselplak om de stukjes krant op het canvas doek te plakken.

Stap 3

Laat het canvas doek drogen. Dit kan wel 24 tot 48 uur duren.

Stap 4

Als de lijm droog is meng je jouw favoriete verf kleur met water. Je hebt maar een drupje verf nodig en een half glas water.

Stap 5

Je beschildert nu je canvas doek met de verdunde verf over het krantenpapier. Nu alleen nog even wachten tot je bord droog is.

Hoe-maak-je-een-memobord-op-canvas-1Hoe-maak-je-een-memobord-op-canvas-2

Ik heb al mijn bewaarsels opgehangen met lieveheersbeestjes punaises. Veel plezier met het maken van dit vrolijke memobord.

Een creative groet,

Handtekening-b-4-cm

 

 

Meer recepten

Hummus en Walnoot – Paprika dip

Bij de Turkse rode linzensoep horen natuurlijke ook lekkere smeersels. Optimaal genieten als je het zelf maakt. Mijn vriendin Didem maakt ook wel meer om het in te vriezen.   Mijn favoriet was altijd hummus maar deze walnoot – paprika dip heeft iemand van zijn stoel geschopt 😉 Paprikapuree Je hebt

Rode linzensoep

Een heerlijke Turkse rode linzensoep die overal in Turkije weer anders wordt bereidt. Dit is de variant zoals ik hem van mijn vriendin Didem leerde toen we nog in China woonde. Erg lekker en zeker in combinatie met het citroensap erg verrassend. Rode linzen Bij de Ekoplaza koop je rode

Kikkererwten salade met watermeloen

Kikkererwten salade met watermeloen Klinkt misschien als een vreemde combinatie, een kikkererwten salade met watermeloen. Het is echter een heerlijke frisse zomersalade. Door de combinatie van de watermeloen en citroensap krijgt deze salade een frisse bite. Ik neem deze salade ook graag mee voor onderweg. Omdat er geen vlees of