Borstvoeding in Spanje, wat een verademing

Zoals jullie weten zijn Koen en ik aan het eind van de zomer 12 dagen naar Menorca geweest. En er is een puntje van de vakantie wat ik graag met jullie wil delen. Het viel mij op hoeveel makkelijker het in Spanje is om publiekelijk borstvoeding te geven. In restaurants, op het terras. We zagen zelfs een vrouw die al wandelend haar peuter borstvoeding gaf midden in een winkelstraat. Koen en ik waren helemaal verbaasd! Zelf voel ik me wel eens bezwaard hier in NL. In het straatbeeld zie je weinig voedende vrouwen.  Je ziet en voelt mensen kijken als je borstvoeding geeft en dat maakt het er niet relaxter op. Ik vond het daarom zo fijn om lekker in Spanje op vakantie te zijn. Zo relaxt om niet bekeken te worden en gewoon Jayson te kunnen voeden als dat nodig is. Geen huilend kind, geen starende mensen en vooral geen stress!

Aan het begin van de vakantie probeerde ik aan een ober die niet zo goed engels sprak uit te leggen of ik even ergens rustig kan gaan zitten om mijn baby te voeden. Hij maakt een wijds gebaar met zijn arm en ik kijk hem niet begrijpend aan. Later in de vakantie viel het kwartje dat ik wat hem betreft overal kon gaan zitten. Een andere dag zit ik in een restaurant vlakbij de bar te voeden en ondertussen houdt de barman een gezellig kletspraatje met me. En zo val ik eigenlijk iedere keer weer van de ene verbaasde situatie in de andere. Als we op de eerste rij van een terras zitten, gaat er naast mij een vrouw haar 4 maanden oude baby voeden! Kan jij je dat voorstellen? Dat je daar zit, met allemaal voorbij gaande mensen, en dat je gewoon aan het voeden bent! Ik merk gedurende de vakantie dat ik er ook meer en meer relaxter van wordt.

Maar dan weer terug naar huis. Het grootste gedeelte van de terugvlucht heeft Jayson liggen slapen. Als we het vliegtuig uit gaan wordt hij wakker en tegen de tijd dat we bij de bagageband zijn heeft hij honger. Hij brult! En ik denk jammer dan, je gaat gewoon aan de borst. Ik voel meteen weer ogen prikken. Ik kijk op en er kijkt iemand snel weg. Ik zucht en ik denk: waarom kan het hier in Nederland nou niet zo zijn als in Spanje? Doordat ik overal borstvoeding kon geven konden we gaan en staan waar we wilden en dat maakte het voor mij als mama dat ik een echt vakantiegevoel had!

Tot schrijfs,


Meer recepten

Hummus en Walnoot – Paprika dip

Bij de Turkse rode linzensoep horen natuurlijke ook lekkere smeersels. Optimaal genieten als je het zelf maakt. Mijn vriendin Didem maakt ook wel meer om het in te vriezen.   Mijn favoriet was altijd hummus maar deze walnoot – paprika dip heeft iemand van zijn stoel geschopt 😉 Paprikapuree Je hebt

Rode linzensoep

Een heerlijke Turkse rode linzensoep die overal in Turkije weer anders wordt bereidt. Dit is de variant zoals ik hem van mijn vriendin Didem leerde toen we nog in China woonde. Erg lekker en zeker in combinatie met het citroensap erg verrassend. Rode linzen Bij de Ekoplaza koop je rode

Kikkererwten salade met watermeloen

Kikkererwten salade met watermeloen Klinkt misschien als een vreemde combinatie, een kikkererwten salade met watermeloen. Het is echter een heerlijke frisse zomersalade. Door de combinatie van de watermeloen en citroensap krijgt deze salade een frisse bite. Ik neem deze salade ook graag mee voor onderweg. Omdat er geen vlees of